Gelezen Sport!

De sportweek van za 10 juli - za 17 juli

21 juli 2024, 07:24

Sport zaterdag 10 juli - zaterdag 17 juli


· Novak Djokovic evenaarde op Wimbledon het record van 20 grandslamzeges! Met zijn overwinning kwam hij naast Nadal en Federer. Het was ook zijn 6e titel op Wimbledon. (NRC)

· Djokovic is een ‘pain in the ass’ voor het Engelse publiek dat ook nu op de hand van zijn tegenstander was: de aaibare Matteo Berretini. Zoals ook Federer en Nadal dat zijn. Hun gedrag maken de fans weeïg en sentimenteel en toch sluit ik de Serviër in mijn armen zegt Wilfried de Jong in de VK. (NRC)

· Een doldriest carnaval van de bevolking! Voor veel Engelsen was de EK finale een groot feest: Football is coming home. Alle wegen leidden zondag naar Wembley. Het feest is geslaagd en de nederlaag na strafschoppen tegen Italië kon dat niet meer verzieken. (NRC)

· Björn Kuipers floot een nagenoeg vlekkeloos EK- afscheidsduel.

· Italië-keeper Gianluigi Donnaruma won alle 5 duels met penaltyserie.

· Italië: een onverwoestbaar team van vrienden: zonder twijfel de beste ploeg op het EK. Mancini en zijn staf hervormden de Italianen tot een onoverwinnelijke ploeg: 34 wedstrijden zonder nederlaag en EK winst sinds 1968!

· Pedri gekozen tot het talent van deze EK.

· Het geel is vergeven in de Tour de France maar er valt nog genoeg te beleven zoals de winst van Mollema zaterdag! Bauke (34) won voor de 2e keer een etappe in de tour na een solo van 40 kilometer. (NRC)

· Messi wint eindelijk met Argentinië in Rio de Janeiro tegen Brazilië een hoofdprijs die bij zijn status als sterspeler hoort: de Copa America! Voor Lionel kwam hiermee een einde aan een jarenlange obsessie. In Europa wordt hij als onsterfelijk gezien, maar in Argentinië was er altijd dat vraagteken. Zijn naam is nu definitief verankert in de nationale voetbalgeschiedenis. (NRC)

· Boermans (uit Borne) en De Groot, het Nederlandse beachvolleybalduo heeft het World Tour toernooi in Gstaad gewonnen. Nog nooit wonnen zij een zo hoog aangeschreven prijs.

· Anna van der Breggen, de regerend wereld- en Olympisch kampioen, won op magistrale wijze voor de 4e keer de Giro Donne. Ze won ook nog eens 2 etappes. Anna betrekt als geen ander ploeggenoten bij haar succes zegt ploegleider Danny Stam. Kroonprinses Vollering werd op 3,25 derde.

· Berghuis kiest toch voor Ajax! Henk Groot, Jan Everse en Arnold Scholten gingen hem voor.

· FC Twente naar trainingskamp De Lutte, werkvergunning Ugalde is binnen en Pierre mist helaas de 1e competitiewedstrijd. Everink en Rots hebben corona en Lars Unnerstal komt later.

· Steven Kruijswijk stapte woensdag af: 2021 is tot nu toe een even groot rampjaar als 2020 voor hem. Veel pech voor Jumbo-Visma dit jaar. Als Dumoulin, Roglic, Kruijswijk en Vingegaard allemaal fit zijn, zijn het allemaal in potentie beschermde renners voor een goed tourklassement. Desondanks rijdt de ploeg een goede Tour waarin ze qua prestaties hetzelfde kunnen bereiken.

· Arme Wout Poels: het was schrikken met die inval van 50 politiemensen die naar doping zochten. Hij verdedigt de bolletjestrui op de Tourmalet met verve maar de deceptie volgt als Pogacar op Luz Ardiden wint en naast het geel en wit ook nog de bolletjestrui verovert. Pogacar: de gele Hulk, hij speelde met ons zegt Jonas Vingegaard.

· Robben stopt op z’n 37ste toch als voetballer. Hij gaf de Groninger een heel stuk trots!

· Max Verstappen wint de 1e sprintrace in de geschiedenis van de formule 1 en pakt daarmee 3 WK-punten en de pole position! En dat op Silverstone!

· Heracles heeft in Volendam het 4e van de 13 oefenduels verloren met 2 -1. Sinan Bakis scoorde voor Heracles.

· FC Twente wint op het trainingscentrum in Hengelo met 1-0 van PEC Zwolle door een doelpunt van proefspeler Cleonise.

· Toch super gedaan van Wilco Kelderman. Weer een top-klassering in een grote ronde. 3e in de Giro, 4e in Spanje en nu 5e in de Tour! Het vertrouwen dat Bora-Hans Grohe in hem heeft uitgesproken door hem als absolute kopman aan te wijzen beloont hij nu ruimschoots. En dat terwijl hij niet zijn grote vorm voelt. ‘Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat het lekker draait’, zegt de bescheiden Wilco.

· Stengs (22) van AZ naar OSC Nice voor 15 miljoen! ‘Het is tijd om afscheid te nemen. Ik ga de fans en iedereen bij de club ontzettend missen.