Gelezen Sport!

Het sportoverzicht van 31 juli tot 7 augustus 2021

21 augustus 2024, 07:48
   

Sportoverzicht 31 juli – 7 augustus 2021

· De 26-jarige Italiaan Lamont Marcell Jacobs pakte verrassend goud op de 100 meter en werd daarmee de opvolger van de legendarische Usain Bolt! Zijn vader is een Amerikaanse militair die tijdens een uitzending verliefd werd op zijn Italiaanse moeder.

· Elaine Thompson loopt naar Olympisch record (10,61) maar het wereldrecord van Florence Griffith Joyner uit 1988 (10,40) houdt stand.

· Kiran Badloe wint goud met dank aan Aaron McIntosh, de Nieuw-Zeelandse coach die hem tot de gedroomde opvolger van Dorian van Rijsselberghe promoveerde!

· Verstappen blijft strijdbaar: ‘Ik kan nog altijd harder dan iedereen in een auto. Het zijn lompe acties van andere mensen die mij veel punten hebben gekost!’Hamilton neemt de leiding over na Hongarije.

· Marit Bouwmeester haalt brons maar ze ging naar Tokio voor goud, voor haar tweede goud maar ze maakte grote fouten zegt ze zelf.

· Dick advocaat nu bondscoach van Irak!

· Hockeyers uitgeschakeld door Australië. Het missen van de halve finale is de grootste zeperd sinds 1984. 7 jaar Caldas brengt alleen succes in Europa. Wellicht dat twee mislukte Olympische toernooien de opmaat vormen voor de koers onder de nieuwe bondscoach Jeroen Delmee om over drie jaar in Parijs goud te halen na Sidney 2000!

· Sifan Hassan viel op de 1500 meter maar won toch haar serie. Ze had pijn maar won op dezelfde dag, 12 uur na haar val, toch op weergaloze wijze de 5000 meter!

· Nadine Visser verloor te veel snelheid bij horde zes en loopt medaille mis.

· Dafne Schippers sneuvelt in de halve finales van de 200 meter en wordt 17e. Ze is in tranen en vertelt over haar chronische rugproblemen. Ze wil niet blijven aanmodderen: ‘Ik mis de trainingsinhoud van de afgelopen anderhalf jaar. Ik sta stil, ik ga in het zuur terwijl zij weglopen. Ik neem nu een break!’

· Hoogland, Lavreysen, Bà¼chli en Van den Berg maken het waar en halen goud op de teamsprint. Vanaf 2018 werden alle kaarten gezet op dit onderdeel. Ze zijn al drievoudig wereldkampioen en bezitten het wereldrecord eind februari in Berlijn neergezet: 41,225 seconden! Ze zijn gewoon de allerbesten!

· Bart Deurlo zevende in rekstokfinale tevreden. ‘Ik sta hier wel in de finale en al die anderen niet’, was de verklaring van zijn tevredenheid.

· Amerikaanse turnster Simone Biles kwam alsnog in actie na haar mentale problemen en wint met brons van zichzelf: ‘Ik wilde dit gewoon voor mezelf doen’.

· Bekkering en Duetz halen brons in de klasse 49erFX-klasse na als leider in de medaille race te zijn gestart!

· Femke Bol startte snel in de Olympische finale. ‘Op dit niveau kun je niet op safe spelen’, zei ze en haalde brons: de blijdschap was groot! Goud was er voor de Amerikaanse McLaughlin.

· FC Twente legt Michel Vlap en Dimitris Lymnios vast! Als ook Clyonise komt is de aanval compleet.
Ook Michel Sadilek komt en wel van PSV.

· Zwemster Van Rouwendaal zwemt beste race in open water en haalt zilver binnen met slechts 1 seconde verschil met het goud! In Rio won zij na een weergaloze solo wel goud.

· De handbalvrouwen verliezen van de Franse vrouwen door de slechtste tien minuten van de laatste 3 jaar.

· Springruiter Maikel van der Vleuten pakt brons in de individuele wedstrijd: met brons geef ik iets terug aan mijn familie.

· Messi in Camp Nou was een bezienswaardigheid. Hij behaalde 35 prijzen waaronder 4 landstitels en won 4 keer de Champions League met Barcelona. Nu verlaat hij de club. De afgelopen 4 jaar streek Messi een half miljard op bij FC Barcelona! De strenge regels van de Spaanse Liga verhinderden vooralsnog een nieuw contract.

· Feyenoord wint dankzij 2 goals van Guus Til met 0-4 in Luzern en gaat de play-offs van de Conference League waarschijnlijk wel halen. Vitesse teleurstellend in dezelfde League tegen Dundalk: 2-2.

· Robin Polley (de zoon van) tekent bij Heracles.

· Valentino Rossi stopt aan het eind van het seizoen. Het 42-jarige fenomeen in de MotoGP werd 9 keer wereldkampioen!

· Anouk Vetter en Emma Oosterweel halen zilver en brons op de zevenkamp: ongelooflijk!!
Vetter vond het heerlijk om een wereld buiten de atletiek te ontdekken na jaren van monomanie. Atletiek was haar 2 jaren even niets meer waard maar nu is ze er weer en hoe!

· Shanne Braspennincx won zeer verrassend goud op de Keirin. Ze heeft een lange weg afgelegd na haar hartinfarct in 2015. Amerikaanse dokters hadden namelijk een te smalle ‘stent’ in haar ader geplaatst. Ze kreeg weer vertrouwen in haar lichaam nadat de verstopping in haar stent was verholpen. ‘Het was een lang proces, ik ben regelmatig teruggefloten door mijn eigen lichaam’ zegt ze.

· Super! Hockeyvrouwen behalen de medaille die ze ongelooflijk graag wilden winnen! Hier hebben we al die jaren voor getraind! Kampioenen, kampioenen, kampioenen, ole, ole zongen de hockeysters die uitzinnig van vreugde waren na de winst op Argentinië. Bondscoach Annan heeft van dit team een geoliede machine gemaakt. Alles klopte: een team in balans!

· Nouchka Fontijn wint brons. Ze probeerde haar pijn en teleurstelling te verbergen toen men haar vroeg of ze nog een paar jaar doorging.

· Harrie Lavreysen wint in sensationeel duel opnieuw van Jeffrey Hoogland! Beide renners gaan tot het gaatje en vinden het vreselijk dat ze het zo moesten verdelen. Ze konden beide niet meer op hun benen staan na de finale!