Gelezen Sport!

Het sportoverzicht van maandag 13 t/m zondag 19 september

21 september 2024, 07:34

Het sportoverzicht van maandag 13 t/m zondag 19 september 2021

· De Nederlandse volleybalploeg heeft in de kwartfinales van het EK met 0-3 verloren van titelhouder Servië. Nederland had van de laatste 8 duels tegen de Europees kampioen er slechts 1 gewonnen.

· Op het Ek Honkbal won Nederland ook z’n derde wedstrijd. Nu werd Zweden verslagen met 15-5. Eerder werden Slowakije en Tsjechië met respectievelijk 11-0 en 11-1 verslagen.

· Lucinda Brand heeft de laatste rit in de ronde van de Ardà¨che gewonnen. De eindzege ging naar Leah Thomas (VS) van Movistar.

· Arianne Hartono boekte haar eerste overwinning op WTA-niveau. Ze versloeg de Duitse Anna-Lena Friedsam met 7-6, 3-6 en 7-6.

· Botic van de Zandschulp steeg dankzij zijn prestaties op de US-Open naar de 62e plek op de ATP-ranking!

· Mollema in eerste etappe Ronde van Luxemburg tweede. Hij verloor de sprint heuvelop van de Portugees Almeida.

· Feyenoord speelde in Haifa gelijk tegen Maccabi Haifa met 0-0 in de Conference League.

· Barcelona met Luuk de Jong verliest kansloos van Bayern Mà¼nchen in Camp Nou: 0-3. Vorig jaar verloor men ook al met 8-2 op het kampioenenbal!

· Weer 3 punten aftrek voor ADO. De KNVB geeft geen toelichting op de maatregel.

· Ajax speelde Sporting in de openingsfase helemaal weg en boekte een riante overwinning in de groepsfase van de Champions League! Vorig jaar vergat Ajax de duurste aankoop in de geschiedenis, Sébastien Haller, in te schrijven voor de knock out fase. Nu schoot hij 4 keer raak in de met 1-5 gewonnen wedstrijd in Lissabon!

· PSV speelde thuis gelijk met 2-2 tegen Real Sociedad in de Europa League. AZ speelde in de Conference League ook gelijk en wel tegen Randers FC uit Denemarken: 2-2. Vitesse won de eerste wedstrijd van het Sloveense NS Mura met 2-0 in de Conference League.

· Van Gerwen won zijn eerste titel in 2021: de Nordic Darts Master en breekt in tranen uit: ‘Het betekent zà³ veel voor me, ik ben erg trots. Deze titel is extra speciaal!’

· Mollema slaat over de kop in Luxemburg, maar de schade valt mee; hij laat de laatste etappe aan zich voorbijgaan met het oog op de WK.

· Wielrenster Floortje Mackaij won zaterdag voor eerste keer in 3 jaar. De DSM-renster won de tweede en laatste etappe van de Trophee des Grimpeuses Vresse-su-Semois in België waarin ze ook de eindzege pakte.

· Doelman Flekken en aanvaller Lang bij de Oranjeselectie van Van Gaal.

· De Nederlandse honkballers wonnen met 9-8 van Spanje in de halve finale van het EK. De Europese grootmacht Nederland is dus nog 1 duel verwijderd van de vierde Europese titel op rij. Het zou ook de 234ste titel zijn. Twee keer zoveel als alle andere Europees honkbalkampioenen er bij elkaar hebben verzameld: Italie 10, Spanje 1, België 1.

· Richà¨l Hoogenkamp wint zondag voor het eerst in twee jaar een ITF-toernooi en nadert de top 200. In Johannesburg versloeg ze Valerie Bhunu uit Zimbabwe.

· De Nederlandse honkballers zijn voor de vierde keer op rij Europees kampioen geworden! Het was ook de 24ste titel in totaal. In de finale tegen Israël werd een achterstand van 1-4 omgebogen in een 9-4 overwinning.

• Oranje leeuwinnen speelden teleurstellend gelijk tegen Tjechië. De eerste wedstrijd in de jacht op een WK-ticket eindigde in een 1-1 gelijkspel! Pas in de 82e minuut maakte Miedema gelijk nadat Tjechië in de 47e minuut op voorsprong was gekomen.

DE EREDIVISIE

· Sparta bleef thuis tegen NEC voor de achtste keer op rij ongeslagen: 1-1. Okita scoorde voor NEC. Mijnans maakte voor rust nog gelijk.

· Heerenveen blijft het goed doen. Het boekte een minimale zege op Fortuna Sittard: 1-0 Henk Veerman scoorde uit een corner van Joey Veerman.

· Willem II kent de beste seizoenstart sinds 2003. De tricolores wonnen nu met 2-1 van FC Groningen. Wriedt en Saddiki zorgden voor 2-0. In de tweede helft scoorde Suslov tegen.

· Ajax won met 9-0 van Cambuur nadat het drie dagen daarvoor ook al met 5-1 Sporting Lissabon van het veld had geveegd. Maar liefst 8 spelers scoorden tegen Cambuur! Het was een evenaring van het eigen eredivisierecord uit 1981.

· FC Utrecht en RKC Waalwijk speelden met 2-2 gelijk in de Domstad. De wedstrijd werd enige tijd stilgelegd omdat Utrecht-supporters allerlei zaken op het veld gooiden op het moment dat het 1-1 stond.

· Go Ahead Eagles won thuis de IJsselderby met 1-0. De Eagles domineerden in de eerste helft maar PEC veerde na de rust op. In de 77e minuut ontplofte de Adelaarshorst na het doelpunt van Botos.

· PSV verloor dit seizoen voor de eerste keer. Thuis werd een nederlaag geleden tegen Feyenoord met maar liefst 0-4!

· FC Twente won uit bij Vitesse met 4-1. Pröpper scoorde opnieuw twee keer en bracht zijn totaal op vier.

· Heracles Almelo won voor de eerste keer dit seizoen: 3-2 werd het tegen een AZ dat halverwege met 10 man kwam te staan.

· Ajax leidt met 13 punten uit 5 wedstrijden, PSV is tweede met 12 punten uit 5 wedstrijden. Heerenveen en Willem II staan 3e en 4e met 10 punten uit 5 wedstrijden. PEC Zwolle staat onderaan met 0 punten uit 5 wedstrijden!