Het sportoverzicht van maandag 20 t/m zondag 26 september 2021

21 september 2024, 07:23
Het sportoverzicht van maandag 20 t/m zondag 26 september 2021
· Acht jaar geleden behaalde Ellen van Dijk haar eerstee wereldtitel. Maandag werd ze opnieuw wereldkampioen tijdrijden bij de vrouwen! Ze versloeg haar grote rivale van de laatste jaren, de Zwitserse Marlen Reusser.

· Opgeluchte Oranjevrouwen winnen met 0-2 van IJsland. Jackie Groenen was met een assist en een goal de vrouw van de wedstrijd. In Reykjavik wonnen ze met goed voetbal de lastige uitwedstrijd tegen IJsland waardoor de ploeg van Mark Parsons de kansen om het WK te halen in eigen hand houdt.

· Van de Hoorn wint Omloop Houtland na een solo van maar liefst 50 km.

· Vincenzo Nibali die de Tour won in 2014 en de Giro in 2013 en 2016 keert terug naar zijn oude ploeg Astana. Hij komt over van Trek-Segafredo.

· Julian Alaphilippe won voor de tweede keer op rij de wereldtitel na een vlucht van 20 kilometer. Dylan van Baarle pakte het zilver voor Valgren en Stuyven. Zij eindigden op 0.32 van de wereldkampioen. Van der Poel werd achtste en de grote favoriet Wout van Aert elfde.

· Lewis Hamilton behaalde voor de 100e keer een Formule 1 overwinning! Hij hield in de GP van Rusland in Sotsji door een slimme strategie én de regen Max Verstappen en Carlos Sainz achter zich. Verstappen moest na een motorwissel helemaal achteraan starten maar behaalde de tweede plaats ook dankzij de regen. Norris die vanaf het begin aan de leiding reed liet in tegenstelling tot Verstappen en Hamilton geen intermediates ‘omleggen’ en dat kwam hem duur te staan. In de 53e ronde vloog hij van de baan waardoor Verstappen en Hamilton opklommen naar plaats twee en een!

· De Nederlandse motocrossers winnen zilver in Mantova en slaagden er dus niet in de wereldtitel in de MotoCross of Nations te prolongeren. Herlings, Coldenhof en van Rijswijk moesten hun meerdere erkennen in Italië dat voor de 3e keer de titel greep!

…………………………………

EREDIVISIE MIDWEEKS:

· Ajax denderde dinsdag ook over Fortuna Sittard heen. De Amsterdammers waren oppermachtig en wonnen met 0-5! Fortuna bleef een pak slaag bespaard omdat Ajax gas terugnam.

· In Deventer won PSV nipt. Go Ahead Eagles bood uitstekend partij en won veel duels in de beginfase. In de 86e minuut trok PSV de wedstrijd de wedstrijd alsnog naar zich toe: 1-2.

· FC Utrecht won met 0-3 enigszins geflatteerd maar wel verdiend van NEC in Nijmegen.

· In Groningen speelden Groningen en Vitesse een slechte wedstrijd met incidenten op de tribune. Vitesse won met 0-1.

· Feyenoord ging door op de ingeslagen weg van dit seizoen. Het gaf de zege op PSV een passend vervolg door SC Heerenveen met 3-1 te verslaan.

· PEC behaalde het eerste punt door thuis gelijk te spelen tegen Sparta, dat al in de eerste minuut op voorsprong kwam. In de achtste minuut al kwam PEC op gelijke hoogte.

· SC Cambuur won na de oorwassing in Amsterdam tegen Ajax in Leeuwarden met 2-1 van Heracles Almelo.

· AZ liep in Enschede tegen FC Twente tegen zijn vierde nederlaag aan. Al na 30 seconden stond het 1-0 voor de Tukkers. AZ was weliswaar beter maar stuitte steeds op Unnerstall. Twente klom naar de zesde plaats.
……………………………

· Marianne Vos in tranen. Ze kwam net te kort en won zilver op de WK in België. In de laatste meters kwam Vos net niet langs Balsamo. De 23-jarige Italiaanse was de snelste in de eindsprint van een groep van 17 rensters. ‘Als je zo dichtbij bent, is het natuurlijk wel balen’, aldus Vos. De tweede plaats voelde als een nederlaag en er waren veel onderlinge verwijten binnen de sterkste ploeg van het peloton. Vollering was in tranen: Ze keken me niet eens meer aan. Het Oranje achttal hing ook in deze WK race als los zand aan elkaar!

· De vrouwen van Sliedrecht Sport zijn voor de zesde keer en voor de vijfde keer op rij winnaar geworden van de supercup bij de volleybalvrouwen. De kampioen won van bekerwinnaar Apollo 8 met 25-22,25-21 en 25-15.

· Polsstokhoogspringer Menno Vloon sprong in zijn laatste wedstrijd van het seizoen 5,81 meter waarmee hij voldeed aan de WK limiet 2022.

· Van Bommel lijdt eerste nederlaag met Wolfsburg: Hoffenheim was met 3-1 te sterk!

· Calvin Stengs helpt Nice met zijn doelpunt aan de winst op Saint-Etienne en Barà§a heeft zijn derde zege binnen. Het versloeg Levante met 3-0. Luuk de Jong en Memphis Depay scoorden!

………………………………..

EREDIVISIE ZATERDAG/ZONDAG:

· Willem II won ietwat fortuinlijk met 2-1 van PSV en steeg naar de tweede plaats. In de tweede helft kwam Willem II niet meer in het stuk voor maar keeper Wellenreuther was niet te passeren. Door een blunder van Drommel scoorde Willem II 2-1.

· In de Arena was Ajax oppermachtig. Tegen FC Groningen wonnen de Amsterdammers met 3-0 hun vijfde competitiewedstrijd.

· Vitesse speelde thuis gelijk tegen Fortuna Sittard. Seuntjes scoorde al in de tweede minuut met een fantastische hoekschop. Kort na de rust maakte Vitesse gelijk: 1-1

· Feyenoord trok de wedstrijd in de slotfase naar zich toe. Feyenoord kwam in de 1e helft eenvoudig op 2-0 maar NEC kwam nog voor de rust gelijk en kwam zelfs voor met 3-2 in de 74e minuut. Til (2) en Dessers troffen in de laatste 10 minuten het doel!

· FC Utrecht won thuis met 5-1 van hekkensluiter PEC Zwolle dat nog steeds op zijn eerste zege wacht. Utrecht verzilverde 2 penalty’s. PEC Zwolle heeft nu slechts 1 punt gehaald met 2 doelpunten voor en 13 tegen.

· Cambuur won op ‘Het Kasteel’ tegen Sparta zijn eerste uitwedstrijd. Het duel was van een bedenkelijk niveau waarin Cambuur geflatteerd won met 0-4.

· Eindelijk won AZ weer! Go Ahead Eagles werd met 5-0 verslagen. In de laatste 5 minuten scoorde AZ 3 keer.

· FC Twente was lang heer en meester tegen Heerenveen. Bij alle treffers hadden de Twentenaren hulp van de Friezen. Het offensief van Heerenveen kwam te laat waardoor na een 3-0 voorsprong FC Twente won met 3-2.

· Heracles en RKC Waalwijk speelden slaapverwekkend in Almelo. Burgzorg scoorde de 1-0 waardoor Heracles de voorlaatste plek aan Groningen overgaf.