Gelezen Sport!

Het sportoverzicht van maandag 6 september t/m zondag 12 sept

21 september 2024, 07:49

Het sportoverzicht van maandag 6 september t/m zondag 12 sept 


Van de Zandschulp verliest kwartfinale van Medvedev. De Nederlandse tennisser die als qualifier de laatste 8 haalde verloor in de kwartfinale in 4 sets van de Rus Daniil Medvedev.

Parsons selecteert de 22-jarige debutante Caitlin Dijkstra van FC Twente voor het Nederlandse vrouwenvoetbalteam.

Mercedes legt George Russel vast als opvolger van Valteri Bottas, die overstapt naar Alfa Romeo.

Een koninklijk voetballend Oranje speelde dinsdagavond Turkije helemaal weg! Majestueuze doelpunten luisterden de wedstrijd op. Nederland vernietigde Turkije met 6-1 en nam de koppositie over in de WK kwalificatiegroep door een beter doelsaldo dan Noorwegen.

Boete en stadionverbod voor de 16 fans die in Eindhoven het veld oprenden bij de interland van Oranje. De 13-jarige Amin mag 5 jaar niet meer in een stadion komen! Iedereen krijgt ook een boete van 450 euro. Amin krijgt 100 euro boete.

Nederlands voetbal op 6e plek qua transferinkomsten: 165 miljoen euro.

De Mercedessen waren vrijdag Verstappen te snel af zodat in de sprint race (bepalend voor de startpositie zondag) Bottas op 1 start en Hamilton op 2. De nrs 1, 2 en 3 van de sprint-race krijgen respectievelijk 3,2 en 1 WK punt. Maat Bottas moet achteraan starten omdat hij een gridstraf krijgt vanwege het vervangen van motoronderdelen.

Hiddink (74) stopt als bondscoach van Curaà§ao. Hij was er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK.

Badr Hari zakt naar de 7e plek op de ranking van zwaargewichten Glory na zijn nederlaag tegen Arek Wrzosek. Hij won nog geen duel sinds hij in 2016 toetrad tot Glory. Hij verloor ook 2 keer van Rico Verhoeven.

Seizoen Dumoulin voorbij door een gebroken pols die hij donderdag in een trainingsrit in de Ardennen opliep. ‘Het is heel zuur want ik kwam er echt weer echt in’: ‘ik voelde me sterk en had er vertrouwen in dat ik nog een heel sterke maand zou rijden’. Hij ging voor goud op de tijdrit deze maand tijdens het WK in België.

Djokovic bereikte de finale van de US open door een zege in 5 sets op Zverev. Medvedev hield Felix Auger-Aliassime uit de eindstrijd in 3 sets.

De Nederlandse 3x3-basketballers bereikten de kwartfinales door winst op Israël (21-13) en een nipt verlies tegen Rusland (20-19).

Sparta haalde De Syrische international transfervrij op uit Qatar. De 27-jarige middenvelder kwam eerder uit voor Vitesse, Telstar en Heracles Almelo.

Viervoudig Europees kampioene Van Dijk behaalde donderdag zilver op het EK tijdens de tijdrit. De Zwitserse Marlen Reusser won in het Italiaanse Trentino.

Femke Bol won de 400 meter horden in Zà¼rich en legde beslag op de € 25.000 prijzengeld. Nadine Visser liep een Nederlands record op de 100 meter horden en de moegestreden Sifan Hassan verloor nipt de 1500 meter van Kipyegon en werd tweede.

Wout van Aert won na de 1e en 4e etappe nu de 6e rit in de Ronde van Groot-Brittannië. Hayter behield de leiding.

In de Keukenkampioendivisie haalde Emmen uit met 7-1 tegen MVV Maastricht, Excelsior won met 3-1 van FC Dordrecht en Jong AZ verloor van jong Utrecht met 0-1 waardoor Excelsior zich aan de kop nestelde. Opvallend is de voorlaatste plaats van Jong Ajax met slechts 3 punten uit 5 wedstrijden.

De vrouwenfinale op de US open wordt gespeeld door 2 tieners die samen jonger zijn dan Serena Williams: De Britse Emma Raducanu (18) en de Canadese Leylah Fernandez (19).

Ellen van Dijk die al 4 Europese titels op de tijdrit won werd in Trentino Europees kampioene op de weg. De 34-jarige renster bleef als enige van de kopgroep van 4 over en reed na een solo van 23,5 kilometer naar de titel.

Emma Raducanu beleefde een sprookjesachtige US-open. De 18-jarige in Canada geboren Britse, die een Roemeense vader en een Chinese moeder heeft won haar eerste grandslamtitel door in de finale die andere verrassing, de 19-jarige Canadese Leylah Fernandez, te verslaan met 6-4 en 6-3. Op weg naar de finale verloor ze in 9 duels geen enkele set en stond ze in totaal maar 43 games af. Bijzonder was ook nog eens dat ze als qualifier begon! Ook was ze de eerste Britse vrouw sinds Virginia Wade in 1968 die de US-Open won. De 77-jarige Wade was ook aanwezig in New York.

Triathlete Sarissa de Vries heeft in Almere op grootse wijze de wereldtitel op de lange afstand veroverd. Met 8.32.04 liep ze een Nederlands record en haalde ze een kwartier van haar PR af!

Van Aert 4e wint voor 4e keer etappe en wint de Ronde van Groot-Brittannië.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn na een crash beiden uitgevallen in de Italiaanse GP op Monza. Toen Hamilton op de baan kwam na zijn pits-stop wilde Max Verstappen er in de bocht voorbij. Die ruimte was er niet en Verstappen boorde zijn auto in de Mercedes. Beiden vlogen de grindbak in. Daniel Ricciardo won de race voor zijn ploeggenoot Norris eveneens van Mc Laren! Ricciardo vertrok als een speer en klopte Verstappen in de 1e bocht. Verstappen verloor kostbare tijd in de pits. Zijn Red Bull stond maar liefst 11,1 seconden stil. Hij viel daarmee terug naar de 11e plaats. Na de bandenwissel van Hamilton crashten de beide titelkandidaten. De stewards wezen Verstappen aan als schuldige. Hij krijgt een grid straf van drie plaatsen.

Autocoureur Larry ten Voorde uit Boekelo won op Monza de laatste Porsche supercup van het seizoen. Hij prolongeerde daarmee ook de titel in de Porsche Supercup.

Van Bommel wint weer en staat nu met 12 punten uit 4 wedstrijden aan kop in de Bundesliga. Bayern en Dortmund volgen op respectievelijk 2 en 3 punten.

Daniil Medvedev won op de US open zijn 1e grandslamtitel! Hij won met 6-4, 6-4, 6-4 in 3 sets van Djokovic. Voor Djokovic waren de druiven zuur omdat de nr 1 van de wereld de 3e speler had kunnen worden met een Calender slam; ook had hij “alleenrecordhouder” kunnen worden met 21 grandslamtitels.

DE EREDIVISIE:

FC Twente boekte zijn 1e zege. Thuis werd met 1-0 van FC Utrecht gewonnen. Utrecht leed zijn 1e nederlaag. Propper schoot in de 91e minuut de prachtige 1-0 in!

Ajax won zonder veel inspanning uit van PEC via 2 doelpunten van Haller in de 29e en 67e minuut. PEC staat nog steeds op 0 punten en 0 doelpunten uit 4 wedstrijden!

SC Cambuur heeft thuis in Leeuwarden gewonnen met een overtuigende 5-2. Voor de rust stond het nog 1-1 maar na rust sloeg Cambuur binnen 6 minuten 3 keer toe! Daarmee was de wedstrijd gelopen.

PSV kwam na 14 minuten op 0-1 door een doelpunt van Boscagli. Het was een snel en boeiend duel waarin PSV overtuigend startte. AZ ging op zoek naar de gelijkmaker maar in de slotfase sloeg PSV nog 2 keer toe.

NEC kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Willem II dat lang met 10 man speelde. Willem II speelde ook nog eens met haar 4e keeper: jeugddoelman Van den Berg die zijn eredivisiedebuut maakte.

Sparta won dit seizoen voor de eerste keer. Het versloeg op Het Kasteel van Fortuna SC met 3-1.

Heerenveen speelde uit gelijk tegen Groningen met 1-1 in een fel duel. Na de 1-0 in de 1e helft voor Heerenveen forceerde een feller FC Groningen met 3 invallers de 1-1.

Vitesse boekte zijn 2e overwinning. De Arnhemmers wonnen met 2-1 bij RKC Waalwijk.

PSV leidt nu met 12 punten uit 4, Ajax volgt op 2 punten. Utrecht, Heerenveen, Willem II en NEC volgen op 3 punten van Ajax.

EREDIVISIE VROUWEN:

De Ajax vrouwen speelden met 0-0 gelijk tegen ADO-Den Haag en leden opnieuw puntenverlies.

PSV won ook niet en speelde met 3-3 gelijk uit tegen Excelsior.

SC Heerenveen won thuis met 3-0 tegen VV Alkmaar.

FC Twente verloor thuis verrassend van PEC Zwolle met 1-4.

FC Twente en PEC Zwolle leiden met 6 punten uit 3 wedstrijden, PSV en Heerenveen staan 3e en 4e met 4 punten uit 2 wedstrijden.