Gelezen Sport!

Sportoverzicht van ma. 13 t/m zo. 19 dec. 2021

21 december 2024, 07:21
AZ, Vitesse en RKC bekerden woensdag door na overwinningen op respectievelijk Heracles, Sparta en Harkemase Boys.

Pas na een uur schiet Doan PSV in Eindhoven naar de achtste finales van het bekertoernooi ten koste van Fortuna Sittard.

Unnerstal, de keeper van FC Twente hield woensdag bijna alles tegen. Feijenoord ligt uit het bekertoernooi na een onnodige nederlaag met 1-2 in de verlenging bij FC Twente en daar waren ze blij mee in Enschede.

Sifan Hassan is voor de derde keer op rij gekozen tot beste Nederlandse atleet van het jaar. Dat gebeurde tijdens het atletiekgala, dat dit jaar vanwege de coronamaatregelen digitaal werd gehouden.

Barcelona-speler Sergio Agà¼ero stopt vanwege hartproblemen. Professioneel voetbal is niet langer verantwoord, aldus Agà¼ero tijdens een persconferentie woensdag.

Rotterdam wil in 2026 het WK turnen organiseren. De stad bereidt momenteel een bid voor om dit sportevenement binnen te halen.

Inter heeft het contract van Eriksen ontbonden. Hij mag niet voetballen in Italië omdat er bij hem een defibrillator is geïmplementeerd na een hartstilstand afgelopen zomer tijdens het EK duel tussen Denemarken en Finland.

Oranje stuit in de groepsfase van de Nations League op België, Polen en Wales. Vier van de groepswedstrijden worden in juni 2022 gespeeld. De laatste 2 wedstrijden worden in september 2022 gespeeld.

Lopez en Nibali starten in het komende wielerseizoen in de Ronde van Italië en in de Tour de France.

Utrecht is in 2022 de startplaats van de Ronde van Spanje. In 2010 was het etappeplaats in de Giro en in 2015 vertrok de Tour de France vanuit Utrecht.

Verstappen definitief wereldkampioen. Donderdag zag Mercedes af van haar beroep tegen de uitslag. De afwezigheid van zijn titelrivaal Hamilton en Mercedes-baas Toto Wolf bij het prijzengala van racefederatie FIA onderstreepte alleen wel dat zijn titel permanent een randje zal houden om wat er zondag in de slotronde gebeurde.

De Nederlandse curlers ontbreken op de Winterspelen. Nederland degradeerde ook al op het EK uit de A-groep. ‘Ik ben sprakeloos’, zegt Gösgens: ‘Dit is waar we 4 jaar voor hebben getraind. Het is pijnlijk en teleurstellend dat onze droom nu voorbij is.’ De curlers verloren ook nog de A-status bij NOC/NSF.

Sharon van Rouwendaal won brons, ondanks nekklachten, bij de wereldbekerfinale in Abu Dhabi op de 10 kilometer open water. In Tokio won ze nog zilver op de Olympische Spelen.

Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland op de WK kortebaanzwemmen in Abu Dhabi de tweede gouden medaille bezorgd. Ze won op de 50 meter vlinderslag in een nationale recordtijd van 24,44. Maaike de Waard werd zesde. Voor Kromowidjojo was het de 14e wereldtitel in een 25 meterbad. Op de langebaan heeft ze 3 gouden medailles.

Marit Steenbergen werd zesde op de 100 meter wisselslag op de WK kortebaanzwemmen.

Brons voor de Nederlandse zwemmers op de WK. Italië won de wereldtitel.

Lucinda Brand won voor het vierde jaar op rij de veldrit rond de Citadel van Namen. De wereldkampioene reed in Wallonië met een lange solo onbedreigd naar de zege.

Mark Kuivenhoven heeft zondag voor het eerst in zijn carrià¨re de tweede ronde van het WK darts gehaald. De 33-jarige Nederlander won van de Australiër Ky Smith met 3-1.

Botic van de Zandschulp heeft in Amstelveen de Nederlandse titel veroverd. De Veenendaler had in de finale 3 sets nodig om Gijs Brouwer te verslaan met 3-6, 7-5 en 6-4.


EREDIVISIE:

FC Utrecht heeft in Sittard met 2-2 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Nadat Utrecht 2 keer de leiding nam schoot Flemming in de 77e minuut Fortuna naast Utrecht.

Vitesse heeft bij Sparta de 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Na rust schoot Mijnans Sparta naast Vitesse. De 2-2 viel in de 93e minuut.

Willem II verloor voor de 7e keer op rij. De Tilburgers hadden tegen AZ lange tijd uitzicht op 1 punt maar verloren uiteindelijk met 4-1.

FC Groningen leek tegen Heracles in Almelo tot de 86e minuut een gelijkspel mee naar Groningen te nemen. In de laatste minuten schoot Groningen twee keer in eigen doel.

PEC Zwolle deed zichzelf weer eens de das om met onnodige fouten en is dringend aan de winterstop toe. Tegen FC Twente werd het 1-3.

Na 12 minuten stond Cambuur al met 10 man door rood van Schmidt. Veerman scoorde 2 keer voor Heerenveen waarvan in de 83e minuut via een penalty.

Ajax won In Rotterdam in een matig duel de Klassieker van Feijenoord met 2-0. De 0-1 viel vlak voor de rust door een eigen doelpunt van Senesi. Tien minuten voor het eind schoot Tadic een strafschop in.

NEC won eenvoudig in Deventer van Go Ahead Eagles zonder zelf echt te overtuigen. In de eerste helft werd de wedstrijd beslist in de 29e en 37e minuut: 0-2.

PSV won in een eenzijdig duel met 4-1 van RKC Waalwijk. Doan en Bruma vielen in de eerste helft al uit. Na de 1-0 in de eerste helft nam PSV in de 2e helft afstand.

DE STAND:

PSV 17-40
Ajax 17-39
Feijenoord 17-36
FC Twente 17-31
Vitesse 17-30
AZ 17-29
……………………………………………

EREDIVISIE VROUWEN:

De Ajax-vrouwen hebben op de laatste speeldag voor de winterstop in de Vrouwen Eredivisie revanche genomen op Feijenoord. In Amsterdam werd het 2-0 waardoor Ajax de koppositie behoudt. FC Twente haalde uit tegen Excelsior met 1-9. PSV versloeg Den Haag met 2-1 waardoor de spanning aan kop te snijden blijft.

PEC Zwolle SC Heerenveen 3-1
PSV-ADO Den Haag 2-1
Ajax-Feijenoord 2-0
Excelsior FC Twente 1-9

DE STAND:
Ajax 12-25
FC Twente 12-24
PSV 12-23
Feijenoord 13-22
ADO Den Haag 13-17