Gelezen Sport!

Sportoverzicht van maandag 22 t/m zondag 28 november

21 november 2024, 07:50
Almere City beëindigde dinsdag de samenwerking met trainer Gert Jan Verbeek na een aantal intensieve gesprekken. De 50-jarige coach vertrekt vanwege de teleurstellende resultaten. Na 16 wedstrijden bezet Almere City de 18e plaats op de ranglijst van de Keukendivisie met 13 punten.

Advocaat is opgestapt als bondscoach van Irak. Hij verloor vorige week met Irak van Zuid-Korea waardoor zijn positie onder druk kwam.

Oud-winnaar Egan Bernal (2019) doet in 2022 weer mee aan de Tour de France. Hij sloeg dit jaar de Tour over. Hij reed wel de Giro en de Vuelta.

Hoogma stopt in 2022 als directeur van de KNVB. Hij verlengt zijn aflopende contract niet. Dat maakte de KNVB dinsdagochtend bekend. Hoogma was sinds 2018 de technische man.

Barcelona speelde in de voorlaatste speelronde niet goed genoeg om de laatste ronde gerust in te gaan. Uitschakeling dreigt. Het werd een gelijkspel (0-0) tegen Benfica. Met Xavi wil Barcelona oude tijden weer laten herleven maar het is nog mijlenver verwijderd van dat niveau met de heilige driehoek Xavi, Iniësta, Messi.

Guus Hiddink wordt de nieuwe voorzitter van de coaches betaald voetbal. Hij neemt die rol over van Frank de Boer die afgelopen zomer deze functie neerlegde. ‘Ik ben verheugd dat ik mijn in alle jaren opgebouwde kennis en ervaring in kan zetten voor jonge talentvolle trainers en coaches’, zegt Hiddink.

Ajax won in Istanbul met 1-2 van Besiktas. En weer was daar Haller. Invallen en binnen 25 minuten 2 keer scoren. Hij scoorde nu 9 goals in 5 Champions League duels. Hij oogt niet als de snelste, hij is niet de meest verfijnde, maar hij doet wat een spits moet doen: scoren. Ajax is nu groepswinnaar in groep C van de Champions League geworden met maar liefst 15 punten uit 5 wedstrijden.

Kunstrijdster Lindsay van Zundert is zeker van deelname aan de Olympische Winterspelen van 2022. Het is voor het eerst sinds 1976 dat een Nederlandse kunstrijdster aan de Spelen deelneemt.

Van de Poel maakt zijn rentree in het veldrijden op 18 december in de cross om de wereldbeker in het Brabantse Rucphen.

PSV won donderdag eenvoudig van Sturm Graz met 2-0 waardoor het in de laatste wedstrijd tegen de nummer twee van Spanje, Real Sociedad, genoeg heeft aan een gelijkspel om de knock-outfase van de Europaleague te bereiken.

Feyenoord is nu zeker van de groepswinst in haar poule van de Conference League. De Rotterdammers speelden dankzij treffers van Dessers (wie anders) gelijk tegen Slavia Praag: 2-2. Voor het eerst sinds 2015 overwintert de club uit Rotterdam-Zuid weer eens in Europa.



Ook AZ is door naar de achtste finale van de Conference League. Het team van trainer Pascal Jansen speelde met 1-1 gelijk tegen FK Jablonec en is nu zeker van de eerste plaats in de groepsfase.

Vitesse kan hooguit tweede worden in de groepsfase van de Conferenc League. Die plaats geeft wel recht op een zogenoemde tussenronde. Bij Stade Rennais speelde Vitesse gelijk met 3-3.

De Oranjevrouwen speelden 15 uur later dan gepland hun wedstrijd tegen Tsjechië vanwege hevige sneeuwval in de Tsjechische stad Ostrava. De Oranjevrouwen wonnen opnieuw niet van Tsjechië. Na de 1-1 in Groningen werd het nu 2-2 in een matig duel. Van de Gragt redde in blessuretijd het punt voor de Oranjevrouwen.

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League hun tweede wedstrijd tegen België gewonnen met 2-1. Vrijdag had coach Jeroen Delmee Oranje bij zijn debuut al naar een 2-2 gelijkspel geleid.

Schulting schaatste op de 500 meter short-track zaterdag naar de vierde plaats. Op de 1500 meter werd ze derde. Dat viel ietwat tegen na de 4 gouden medailles van vorige week. Schulting: ‘Altijd maar goud is niet realistisch’. Zondag eindigde ze als derde op de 1.000 meter. Ze won wel voor de vierde keer de wereldbeker. Op de aflossing won Schulting met Velzeboer, Poutsma en Van Kerkhof. Ook zij wonnen de wereldbeker net als in 2020.

De Laat werd vierde op de 1.000 meter short-track. Sjinkie Knegt werd tweede op de 1500 meter. Op de gemengde aflossing behaalde Nederland zijn eerste WB zege van dit seizoen. Knegt, Van ’t Woud, Poutsma en Schulting hielden Hongarije, China en Rusland achter zich.

Veldrijdster Lucinda Brand won in Besancon haar derde wereldbeker van het seizoen. De leidster in het klassement reed al in de eerste ronde weg en liet de anderen niet meer terugkomen.

Judoka Michael Korrel won bij het grandslamtoernooi van Abu Dhabi brons in de klasse tot 100 kg. Korrel is de nummer 8 van de wereld.

Nederlands handbalteam donderdag met 36-21 onderuit tegen sterke Noren. Estavana Polman maakte haar rentree.

Zaterdag won de handbalploeg met Polman met 32-29 van Rusland.

De handbalsters, nu zonder Polman, met 41-25 ruim langs Zuid-Korea in de laatste oefeninterland voor de WK met 41-25.

Contract van turncoach Vincent Wevers niet verlengd door de turnbond. Hij behoorde tot de coaches naar wie een onderzoek werd ingesteld naar ongewenst en grensoverschrijdend gedrag.
……………………………………………………..

EREDIVISE:

SC Cambuur won in Nijmegen in een levendig duel van NEC met 2-3. De Friezen rukten daardoor op naar de vijfde plaats op de ranglijst.

FC Groningen bezorgde in Sittard Fortuna de vierde nederlaag op rij. Het won met 1-4 bij de nummer 17 nadat Seuntjes Fortuna op 1-0 had gezet.

PEC Zwolle moest in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 0-0 in een matige wedstrijd.

Willem II wacht nu al 7 wedstrijden op een overwinning. Nu verloren de Tilburgers met 0-1 van de Go Ahead Eagles.

In een saaie wedstrijd boekte Ajax een 0-1 zege op Sparta Rotterdam. Ajax had moeite met de verdediging van Sparta. Tadic scoorde in de 36e minuut voor Ajax.

Feyenoord speelde voor de derde keer op rij gelijk tegen FC Twente. Nu werd het 0-0. Na een saaie eerste helft kreeg Feyenoord meer kansen in de tweede helft. Twente liet aanvallend bar weinig zien.

Tegen Heracles behield FC Utrecht thuis zijn ongeslagen status nadat het twee keer uit had verloren. In de 93e minuut kopte Dalmau raak via Knoester.

PSV speelde voor de vijfde keer in 6 duels gelijk tegen Heerenveen. Na de 1-1 moet het Ajax nu met 2 punten voor zich dulden.

De laatste wedstrijd van deze speelronde tussen Vitesse en AZ heeft geen winnaar opgeleverd. Na 90 minuten stond de beginstand nog steeds op het scorebord: 0-0.

DE STAND:
Ajax 14-33
PSV 14-31
Feyenoord 13-29
FC Utrecht 14-26
SC Cambuur 14-24