Gelezen Sport!

Sportoverzicht van maandag 4 t/m zondag 10 oktober

21 oktober 2024, 07:51

Sportoverzicht van maandag 4 t/m zondag 10 oktober

Roglic won woensdag Milaan- Turijn voor de Brit Adam Yates nadat hij vier dagen ervoor ook al de beste was in de Ronde van Emilia.

Jeffrey Hoogland heeft bij de EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen met grote overmacht goud gewonnen op de kilometer-tijdrit, een niet Olympisch nummer. Het was het derde goud voor Nederland bij de EK na overwinningen op de teamsprint bij zowel de mannen als de vrouwen.

ADO Den Haag wordt, onder voorwaarden, geholpen door de Gemeente Den Haag. Voor 1 november moet een sluitende begroting of een garantstelling worden ingeleverd bij de KNVB anders verliest de club haar proflicentie. ADO is al 6 punten in mindering gebracht.

Nederlandse handbalsters wonnen ruim van Belarus met 38 – 27. ‘Ik had wat minder doelpunten tegen willen hebben’, zegt de debuterende bondscoach Monique Tijsterman, ‘maar verder ben ik best tevreden.’ Angela Malestein scoorde 8 keer.

Shanne Braspenninc verovert op de sprint haar tweede Europese titel. Het is de eerste keer dat de 30-jarige Brabantse een individuele titel pakt op een EK. Ze veroverde eerder deze week voor het eerst goud op de teamsprint. Op de Olympische Spelen in Tokio won ze goud op het sprintonderdeel Keirin.

Vincent Hoppezak veroverde zilver op het onderdeel Scratch. De 23-jarige Zuid-Hollander verloor het goud aan de Portugees Oliviera.

Newcastle United is nu in handen van het Saoedische investeringsfonds Public Investment Fund.

Julie Barennes wordt de bondscoach van de Nederlandse basketbalsters. ‘Met haar ervaring als speelster en coach van de Franse kampioen verwachten we een nieuwe richting in te slaan’, zegt technisch directeur ad interim Kathman.

Harry Lavreysen heeft Jeffrey Hoogland verslagen in de finale van de sprint op de EK baanwielrennen. Hij was heer en meester en won de strijd in 2 heats. De finale was een herhaling van de Olypische finale van Tokio.

Arnaud Demaré heeft de 115e Parijs-Tours gewonnen. De 30-jarige Fransman won in de spannende finale na 212,3 kilometer de sprint.

De Nederlandse ijshockeysters werden uitgeschakeld in de kwalificatie voor de winterspelen. In de laatste 8 minuten gaf de ploeg een voorsprong van 2-0 uit handen en verloor met 3-2.

In de EK-kwalificatiereeks hebben de Nederlandse handbalsters een monsteroverwinning behaald. Het werd maar liefst 35-14 tegen handbaldwerg Griekenland. Afgelopen donderdag had Griekenland ook al verloren van Duitsland met 36-10.

Jeffrey Herlings heroverde de koppositie in de WK-stand van de MXGP-klasse. Hij won de GP van Frankrijk.

Tallon Griekspoor won de challengerfinale in Napels door Pellegrino te verslaan met 6-3 en 6-2. Vorige week won hij in Murcia. In 9 Challenger finales won hij nu 7 keer.

Jong Oranje speelde gelijk tegen Zwitserland met 2-2 en vindt zichzelf nu nu terug op de vierde plaats in de poule.

Nederland won vrijdag nipt van Letland met 0-1. Turkije en Noorwegen deelden de punten. Van Gaal: ‘Ik heb voorspeld dat dit moeilijke wedstrijden zijn, we waren hier niet om het publiek te vermaken. Het was zeker niet sprankelend maar we zijn nu wel weer een stap dichter bij het doel.’ Lang debuteerde in Oranje. Klaassen maakte het beslissende doelpunt. Depay zei dat hij niet echt genoten had van de wedstrijd maar wel van het resultaat. Nederland leidt nu in de poule.

Demi Vollering heeft de Ronde van Groot-Brittanië gewonnen. De zesde en laatste etappe werd gewonnen door wereldkampioene Elisa Balsamo maar de eindzege kwam niet in gevaar voor de 24-jarige Vollering die in de derde etappe de leiding nam nadat ze de individuele tijdrit won.

Pogacar heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. Hij was de Italiaan Masnada te slim af. Yates werd derde en Mollema eindigde als twintigste.

Kira Toussaint verbeterde zondag in Boedapest de 10 jaar oude Nederlands recordtijd op de 200 meter rugslag. Ze zwom de oude recordtijd van Sharon van Rouwendaal uit de boeken.

Bottas won zijn tiende Grand Prix. De Fin bleef in de Turkse GP op het natte Istanbul Park Verstappen en Perez in hun Red Bulls voor. Hamilton, na een motorwissel als elfde gestart eindigde als vijfde. Verstappen leidt nu weer in de WK-stand. Hamilton volgt op 6 punten.

De Military Boekelo is gewonnen door de Duitse Sophie Leube met Jadore Moi. Tim Lips met Lady Chin werd 18e en pakte hiermee zijn vijfde NK-goud.
…………………………………………….

EREDIVISIE VROUWEN:

PSV- Heerenveen 4-1
Ajax- VV Alkmaar 5-0
PEC Zwolle-Feyenoord 2-1
Excelsior-ADO Den Haag 0-5

De Stand:

PEC Zwolle 6-13
PSV 5-10
Ajax 6-10
FC Twente 5- 9

…………………………………………….

Frankrijk heeft de tweede editie van de Nations League gewonnen via een discutabele goal van Mbappé. Het versloeg zondagavond in de finale Spanje met 2-1.