Gelezen Sport!

Sportoverzicht van maandag 8 t/m zondag 14 november

21 november 2024, 07:26
Griekspoor won in het Sloveense Bratislava opnieuw een challengertoernooi en is nu 25 keer op rij ongeslagen. Hiermee schreef hij zijn achtste overwinning (en zijn vijfde zege op rij) binnen 1 seizoen op zijn naam! Hij klom naar de 65e plaats op de ATP-ranking.

Van de Zandschulp, de nummer 61 van de wereld, ging dinsdag door naar de tweede ronde van het ATP-toernooi in Stockholm. Hij versloeg de Kroaat Nino Serdarusic. Woensdag bereikte hij de kwartfinales door in 3 uur te winnen van de Hongaarse nummer 40 van de wereld Mà¡rton Fucsovics: 7-6,3-6 en 7-5. In de kwartfinale strandde hij op de nummer 11 van de wereld, Felix Auger-Aliasime.

Demi Schuurs vormt komende seizoen een koppel met de Taiwanese Chan Haoching. Ze veroverde dit seizoen titels in Doha en Charleston met koppelgenoot Melichar.

Lavreyssen won het eerste sprinttoernooi in de Champions League in het baanwielrennen. Hij versloeg de Rus Michail Jakolev met overmacht. Jakolev hield Hoogland uit de finale.

Ajax schikt met de familie van Abdelhak Nouri. De overeenkomst moet nog op papier gezet worden, maar duidelijk is dat de familie genoeg geld krijgt om de zorg voor Nouri (24) de rest van zijn leven te kunnen bekostigen.

Motorcrosser Herlings is woensdag voor de tweede keer wereldkampioen geworden in de MXGP. In de laatste wedstrijd van het seizoen in het Italiaanse Mantova was hij zijn directe concurrent, de Franse coureur Romain Febvre te snel af. In 2018 schreef hij de koningsklasse ook al op zijn naam. Daarvà³à³r werd hij 3 keer kampioen in een lagere klasse, de MX2. ‘Dit is veruit de moeilijkste titel die ik heb gepakt’, zegt Jeffrey Herlings na afloop van de slotrace.

De Nederlandse hockeysters wonnen woensdag in de Pro League met 3-1 van België. Aanvoerster Eva de Goede viel uit met een knieblessure.

Franse voetbalster Diallo wordt verdacht van aanzetten tot mishandeling van teamgenote Hamraoui door twee gemaskerde mannen. Beide teamgenoten zaten in een auto maar alleen Hamraoui werd uit de wagen getrokken en vervolgens op haar benen geslagen met een ijzeren staaf.

Irene Schouten won met overmacht de 3 kilometer bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Tomaszà³w Mazowiecki. Kramer eindigde op de 5000 meter in de B-divisie op de negend plaats. De 29-jarige Amerikaanse Erin Jackson (afkomstig uit het in-line schaatsen) snelde in Polen naar een voor de omstandigheden razendsnelle 37,61 op de 500 meter voor vrouwen. De pas 23-jarige Chinese sprinter Gao noteerde een wonderbaarlijke 33,83 in september. Op de Poolse baan liet hij er geen twijfel over bestaan dat die tijd in september klopte. Nog nooit was iemand over de eerste 100 meter sneller dan de 9,32 waarmee hij opende. Hij kwam uit op een eindtijd van 34,26 waarmee hij het baanrecord verpulverde.

Hein Otterspeer won de 1.000 meter in 1.08,67. Krol die die op de 1500 meter nog hopeloos faalde werd nu tweede. Hij gaf maar 0,02 toe. Kjeld Nuis werd derde. De tweede 500 meter werd gewonnen door Tatsuya Shinhama. De Japanner finishte in 34,69 voor Laurent Dubreuil. De ploegenachtervolging werd gewonnen door de Nederlanders Kramer, Bosker en Roest.

De Japanse Miho Takagi won de 1500 meter met 1.56,00 voor Brittany Bowe die de 1000 meter won. De massastart werd gewonnen door Schouten met Groenewegen op de vierde plek.

Europees kampioen Lars van der Haar won de zesde manche in de WB in Tà¡bor in Tjechië. Het was de eerste WB-zege voor de Nederlander sinds Hoogerheide in 2017.

Lucinda Brand was de winnaar in de WB-wedstrijd voor de vrouwen. De klassementsleider reed in de laatste ronde weg van Puck Pieterse en Annemarie Worst die derde werd.

De Nederlandse basketbalsters verloren hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK 2023 in Minsk van Wit-Rusland met 83-72.

De 42-jarige Valentino Rossi sloot zondag zijn imposante loopbaan af met een tiende plaats bij de GP van Valencia. Hij reed 22 jaar in de zwaarste raceklasse, pakte 55 poles, 89 zeges, 199 podiumplekken en maar liefst 7 wereldtitels. Hij was ook 1 keer de beste in de 125cc en de 250cc. Na de finish wachtten de overige MotoGP-coureurs, inclusief de winnaar Bagnaia hem op om hem te eren voor zijn imposante carrià¨re.

Het Nederlands elftal heeft kwalificatie voor het wereldkampioenschap op een hopeloze manier verspeeld. Er is nog niets verloren maar tot 10 minuten voor het einde was het 2-0 tegen Montenegro en leek het WK-ticket al binnen omdat Noorwegen verrassend gelijk speelde tegen Letland. In de laatste 10 minuten verspeelde Oranje de 2-0 voorsprong en werd het alsnog 2-2. Schandalig en superdom vond aanvoerder Virgil van Dijk. We doen onszelf en de fans tekort, zei Memphis Depay.

Hamilton deelde zondag in Brazilië een gevoelige tik uit aan Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel van de formule 1. De Mercedes-coureur won zijn zesde GP-race van het seizoen. Hij staat nu met nog drie races te gaan op 14 punten van de Red Bull-coureur Max Verstappen die nu tweede werd. Hamilton moest vanwege een tweetal straffen op de tiende plaats starten maar reed na zes ronden al op de zesde plek met slechts 4 seconden achterstand op Verstappen die meteen de leiding had gepakt. In de 59ste ronde passeerde Hamilton Verstappen.
…………………………………………….

EREDIVISIE VROUWEN:

FC Twente deed goede zaken. In een spectaculaire wedstrijd won het met 3-2 van Ajax dat vorige week de koppositie pakte. Door de nederlaag van Ajax is Feyenoord nu koploper.